Nu tremur la cutremur

Despre campanie

E.ON România s-a alăturat campaniei „Nu tremur la cutremur”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi derulată la nivel naţional prin I.G.S.U. Această nouă colaborare a venit ca o necesitate a completării aspectelor privind comportamentul ce trebuie adoptat înaintea, în timpul şi după producerea unui cutremur, cu cele care urmăresc cunoaşterea şi însuşirea măsurilor de siguranţă în ceea ce priveşte sursele de gaze naturale şi electricitate.

Sigur că subiectul sperie pe toată lumea, însă demersul nostru este unul normal raportat la existenţa acestui tip de risc a cărui manifestare poate afecta o zonă întinsă a ţării. Trebuie să înţelegem că un astfel de eveniment nu va putea fi prevenit, iar consecinţele lui, mai mult sau mai puţin grave, cu mai multe sau mai puţine victime, depind în bună măsură de modul în care fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie.


Campanie

Campania națională de informare și pregătire a populației pentru cutremur ” Nu tremur la cutremur” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.Diseminarea informațiilor este realizată prin intermediul materialelor printate (flyere, afișe și leaflet-uri) și a celor șapte spoturi animate. Publicul țintă al campaniei va fi informat despre modalitățile de pregătire pentru efectele unui seism major și despre comportamentul adecvat în situația declanșării unui cutremur de magnitudine ridicată. Sunt abordate mai multe situații: în locuință, pe stradă, la serviciu, în centre comerciale și la școală.