Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Letca, Lemniu şi Cozla
May 19, 2016
La fiecare două zile, o persoană își pierde viața în incendiile produse în locuinţe! Sute de vieţi pot fi salvate prin montarea detectoarelor de incendiu şi gaz
November 10, 2016

De Ziua Copilului, Pompierii şi voluntarii E.ON au susţinut lecţii despre siguranţă la şcolile din Pânceşti şi Icuşeşti, jud. Neamţ

  • Circa 250 elevi şi cadre didactice de la Şcolile Gimnaziale din loc. Pânceşti şi Icuşeşti din judeţul Neamţ ştiu mai multe despre utilizarea în siguranţă a diverselor forme de energie;
  • Cu acest prilej, E.ON a donat 30 de calculatoare pentru dotarea celor două unităţi de învăţământ.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” şi voluntarii E.ON România continuă seria lecţiilor despre siguranţă, de 1 Iunie aceştia ajungând la Şcolile Gimnaziale din loc. Pânceşti şi Icuşeşti din jud. Neamţ.

Lecţiile au vizat aspecte legate de utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi riscul intervenţiilor neautorizate asupra instalaţiilor electrice. De asemenea, regulile de siguranţă le-au fost prezentate copiilor prin jocuri interactive și simulări de situaţii, iar astfel elevii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi despre modalitățile de prevenire a incendiilor și evenimentelor ce pot genera intoxicații cu monoxid de carbon sau electrocutări.

Totodată, pentru a îmbunătăţi condiţiile educaţionale din cele două unităţi de învăţământ, E.ON România a donat 30 de calculatoare în vederea utilizării acestora în procesul didactic.

Sunt fericită că o să avem și noi calculatoare în școala noastră” a spus Gabriela L, elevă în clasa IV-a a Şcolii Gimnaziale Pânceşti, iar colega ei din clasa a II-a, Daria T., a completat: „Am plecat acasă foarte fericită că de la anul vom face lecții și pe calculatoare ca și alți copii din orașe.

Prezent la acţiunea de la Pânceşti din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, dl. Ilie Tedlei, Inspector Şcolar, a declarat: „Mulţumim celor doua instituţii, E.ON şi ISU, pentru implicarea într-un mod frumos şi util în viaţa copiilor de la şcolile din Pânceşti şi Icuşeşti printr-o surpriză plăcută oferită acestora chiar de ziua lor. Felicitări!

Suntem impresionaţi de gestul frumos pe care E.ON şi ISU l-au făcut pentru elevii şcolii noastre. Bucuria este şi mai mare acum când, de Ziua Copilului, aceşti oameni generoşi au contribuit la dotarea şcolii noastre cu aparatura atât de necesară în activitatea didactică. Astfel, şi copiii din mediul rural vor avea acces la pregătire pentru deprinderea competenţelor digitale. Le mulţumim pentru generozitate şi le dorim succes în activitatea de zi cu zi”, ne-a spus doamna Adriana Asaftei, director al Şcolii Icuşeşti.

La rândul lor, copiii celor doua şcoli au surprins plăcut la finalul acţiunilor prin scurte momente artistice, încântând asistenţa prin poezie, muzică şi dans.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.