Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Odoreu şi Ambud
May 11, 2016
Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Letca, Lemniu şi Cozla
May 19, 2016

Reprezentanţii I.S.U şi E.ON, profesori pentru elevii din Sibiu!

  • 40 de copii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu pentru cunoştinţele dobândite în cadrul unei lecţii despre siguranţă desfăşurate la o şcoală din municipiu.

Gazele naturale şi electricitatea se pot transforma, într-o clipă, din prieten în duşman dacă nu sunt respectate cu stricteţe câteva reguli simple, dar foarte importante, pentru că astfel pot fi prevenite evenimente tragice.

Deschide larg ferestrele când simţi miros de gaz în locuinţă sau la şcoală şi anunţă imediat adulţii, nu umbla la centrala termică, nu introduce obiecte metalice în priză, nu te juca lângă conductele de gaz şi nu umbla la robineţii acestora, nu atinge stâlpii de electricitate sau firele căzute la pământ.

Aceste reguli, dar şi multe alte recomandări şi îndrumări legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a surselor de energie, au fost împărtăşite, marţi, 17 mai, elevilor din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr.1 din municipiul Sibiu de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi cei ai E.ON România.

Copii au fost receptivi la informaţiile venite din partea specialiştilor şi au demonstrat, în cadrul concursului „Eu ştiu”, desfăşurat la finalul orelor despre energie, că pot răspunde corect la toate întrebările. Elevii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU pentru modul în care şi-au însuşit cunoştinţele despre energie.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel naţional pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare şi educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Pentru mai multe informaţii:

E.ON România: Mihai Predulescu, 0749.282.209, mihai.predulescu@eon-romania.ro
Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu: Cpt. Bianca Sabău, 0744.626.245, relatii.publice@isusibiu.ro