Reprezentanţii I.S.U. Mureş şi E.ON, profesori pentru elevii din Reghin!
May 9, 2016
Reprezentanţii I.S.U şi E.ON, profesori pentru elevii din Sibiu!
May 17, 2016

Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Odoreu şi Ambud

  • Peste 90 de copii din cele două localităţi din judeţul Satu Mare au învăţat lucruri folositoare despre gaz şi electricitate;

Elevii de la Şcolile Gimnaziale din Odoreu şi Ambud au fost astăzi gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

„Suntem bucuroşi că facem parte din acest proiect de informare. Lecţia de siguranţă susţinută de specialiştii E.ON şi ISU are un mare impact asupra elevilor, ei dobândind de la sursă informaţii utile într-un mod ineractiv foarte captivant. Un om bine informat îşi poate salva viaţa în situaţii periculoase”, afirmă Sarca Livia, Directorul Şcolii Gimnaziale Odoreu.

„Mulţumim E.ON şi ISU pentru informaţiile transmise. Activităţile au fost interesante şi folositoare, atât pentru noi cât şi pentru elevi. Trebuie să conştientizăm riscurile pe care le prezintă improvizaţiile la instalaţiile de gaz”, a precizat Hajer Octavian, Directorul Şcolii Gimnaziale din Ambud.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.