Reprezentanţii I.S.U şi E.ON, profesori pentru elevii din Alba Iulia!
May 6, 2016
Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON la Odoreu şi Ambud
May 11, 2016

Reprezentanţii I.S.U. Mureş şi E.ON, profesori pentru elevii din Reghin!

  • Aproape 60 de copii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş pentru cunoştinţele dobândite în cadrul lecţiilor despre siguranţă desfăşurate la o şcoală din municipiu.

Gazele naturale şi electricitatea se pot transforma, într-o clipă, din prieten în duşman dacă nu sunt respectate cu stricteţe câteva reguli simple, dar foarte importante, pentru că astfel pot fi prevenite evenimente tragice.

Deschide larg ferestrele când simţi miros de gaz în locuinţă sau la şcoală şi anunţă imediat adulţii, nu umbla la centrala termică, nu introduce obiecte metalice în priză, nu te juca lângă conductele de gaz şi nu umbla la robineţii acestora, nu atinge stâlpii de electricitate sau firele căzute la pământ.

Aceste reguli, dar şi multe alte recomandări şi îndrumări legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a surselor de energie, au fost împărtăşite, luni, 9 mai, elevilor din clasele a IV-a de la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din municipiul Reghin de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi cei ai E.ON România.

Copiii au fost receptivi la informaţiile venite din partea specialiştilor şi au demonstrat, în cadrul concursului „Eu ştiu”, desfăşurat la finalul orelor despre energie, că pot răspunde corect la toate întrebările. Elevii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU pentru modul în care şi-au însuşit cunoştinţele despre energie.

Radiana C., elevă în clasa a IV-a ne-a spus: “A fost o experienţă de neuitat, alături de echipa de la E.ON şi I.S.U. Acum ştiu că trebuie să anunţ un adult în cazuri deosebite. Am avut un concurs grozav şi am primit şi cadouri, însă ce contează este că am fost alături de ei şi am învăţat multe. M-am simţit minunat şi sper să mai vină pe la noi”.

„Ne-a plăcut prezentarea, pentru că am învăţat cum să ne pregătim pentru incendii sau cutremure. Mi-au plăcut şi filmuleţele care ne arătau cum să evităm firele de electricitate căzute la pământ şi ce să facem în cazul în care simţim miros de gaze”, a spus Andrada Ş. din clasa a IV-a.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel naţional pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare şi educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Pentru mai multe informaţii:

E.ON România: Adela Boţan, 0747.773.730, adela.botan la eon-romania.ro
ISU Mureş: lt. Mihai Gagyi, 0753.119.557, dispecerat la isumures.ro